Stoere Stemmers project: (jong) volwassenen met verstandelijke beperking ontvangen certificaat

BARENDRECHT – Op 21 maart gaat het gebeuren: de verkiezingen voor de gemeenteraden. Met de cursus Stoere Stemmer worden (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking wegwijs gemaakt in de wereld van politiek en het uitbrengen van je stem.

Op woensdag 14 maart om 15.00 uur worden door de burgemeester Jan van Belzen in de raadszaal van het gemeentehuis van Barendrecht officieel de certificaten aan de deelnemers uitgereikt.

Stemmen

Begin maart krijgen miljoenen Nederlanders weer een stempas door de brievenbus. Daarmee kun je gaan stemmen op een partij van jouw voorkeur. Maar wat is dat stemmen dan precies, waarom is het zo belangrijk en wat moet je weten voordat je je stem uitbrengt? Dit soort vragen leeft bij veel cliënten van o.a. zorginstelling ASVZ, die graag eens wat meer inzicht krijgen in al dat gepraat over ‘Den Haag’ of op het gemeentehuis.

Wat gebeurt er met je stem?

Cursisten leren onder meer waarom het belangrijk is om te weten wat er in grote lijnen wordt besloten in Nederland, wat voor hen de belangrijkste politieke thema’s zijn, hoe ze meer te weten kunnen komen over de Nederlandse partijen en hoe ze een geldige stem uitbrengen. Na het behalen van het certificaat zijn het Stoere Stemmers, die weten wat er gebeurt rond de verkiezingen en welke rol zij daarin kunnen spelen.

Cursus

De cursus Stoere Stemmer wordt ontwikkeld door Stichting STRAS, ASVZ, Stichting ABRI en Accent Avondschool. De cursus wordt getest in Rotterdam, Barendrecht en Almere, daarna wordt hij landelijk aangeboden. Hierin wordt samengewerkt met de LFB en ProDemos. Mede mogelijk gemaakt vanuit de inzet van fondsen (o.a. NSGK en Steunfonds Verstandelijk Gehandicapten Rijnmond), de gemeentes Almere en Rotterdam en ASVZ.

Artikelfoto: Materiaal dat gebruikt wordt tijdens de cursus ‘Stoere Stemmers’Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »