Present Barendrecht is jarig: Al 10 jaar lang veel goeds voor anderen

BARENDRECHT – Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Present Barendrecht werd opgericht. Reden voor een feestelijk jaar met diverse verjaardagsactiviteiten. Op donderdag 15 februari werd de aftrap gegeven met een jubileumbijeenkomst voor alle sociale partners van Present Barendrecht vanuit welzijn, zorg, onderwijs en gemeente.

Present Barendrecht is in 2008 opgericht op initiatief van Stichting Hart voor Barendrecht en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een bloeiende organisatie waaraan vele partijen hun steentje bijdragen.

Jubileum

Het jubileumjaar werd niet toevallig ingeluid met een bijeenkomst voor relaties uit het maatschappelijk veld. Coördinator Pia van Dalen tijdens het welkomstwoord: “Het werk van Present is destijds begonnen met het benaderen van maatschappelijke organisaties. Ik had een handboek gekregen met daarin de formule en werkwijze van Present. Maar hier in Barendrecht was nog niets en niemand had ooit al van Present gehoord. Dus waar begin je dan? Ik besloot om het aanbod van Present eerst maar eens onder de aandacht te brengen van maatschappelijke organisaties. En wat bleek? De formule van Present werd enthousiast ontvangen.

De bijeenkomst werd vervolgd met een bijdrage van Jacqueline Beekman, senior adviseur armoede en schulden bij Sociaal Werk Nederland (brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en Sociaal Werk). Zij nam de aanwezigen in een aansprekend en soms ook confronterend verhaal mee in het vraagstuk rondom armoede en schulden.

Veel goeds voor anderen

Burgemeester Van Belzen en Present voorzitter Martijn van Meppelen Scheppink sloten het formele deel van de bijeenkomst af. De burgemeester gaf aan dat Present Barendrecht er door anders te kijken en door een nieuwe benadering in geslaagd is om in de afgelopen 10 jaren veel goeds te doen voor anderen en hij sprak de hoop uit dat Present hiermee ook de komende jaren doorgaat.

Martijn van Meppelen Scheppink onderstreepte deze intentie en benadrukte dat Present dit alleen kan dankzij de medewerking van alle sociale partners en alle vrijwilligers die bereid zijn zich belangeloos in te zetten. De bijeenkomst werd afgesloten met een informele borrel met ruimschoots gelegenheid om contacten te leggen.

Activiteiten

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Present Barendrecht zullen dit jaar ook nog activiteiten worden georganiseerd voor bedrijven en staat er een bijzondere publieksactie gepland. Het hoogtepunt van de feestelijkheden is op 3 september a.s. Lions Club IJsselmonde organiseert dan een spetterende feestavond voor en met Present Barendrecht in Theater Het Kruispunt. Binnenkort volgt hierover meer informatie, maar de datum kan alvast genoteerd worden in de agenda.

Present

Stichting Present is een non profit organisatie die, gesteund door giften van fondsen en bijdragen van lokale organisaties en ondernemingen, bruggen slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn. Nut en noodzaak van alle Present projecten wordt door maatschappelijke organisaties getoetst. In 2017 zetten 143 groepen zich in voor een plaatsgenoot. Dat waren in totaal 1216 vrijwilligers die hun tijd, talenten en aandacht gaven.

Meer informatie over de werkzaamheden van Stichting Present Barendrecht via de website www.presentbarendrecht.nl, 06-11333830 of info@presentbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »