Stichting Present Barendrecht naar nieuwe locatie in MFA Kruidentuin

BARENDRECHT – Sinds kort heeft Stichting Present Barendrecht haar intrek genomen in de nieuwe multifunctionele accommodatie aan de Kruidentuin. Coördinator Pia van Dalen heeft een flexibele werkplek gevonden te midden van de wijkteams die vanuit hetzelfde gebouw opereren.

De mooie samenwerking tussen deze partijen werd onlangs officieel bekrachtigd met het ondertekenen van een intentieverklaring door Wethouder Johan van Wolfswinkel, Coördinator Welzijn en Zorg, Arno Hogendoorn en Voorzitter van Present, Martijn van Meppelen Scheppink.

Sociale netwerk

Wethouder van Wolfswinkel gaf tijdens de bijeenkomst aan zich te verheugen over het feit dat het sociale netwerk in Barendrecht dankzij dit soort samenwerkingen steeds vastere vormen begint aan te nemen. Iets wat ten goede komt aan de deelnemende organisaties maar juist ook aan de inwoners van Barendrecht die zorg nodig hebben.

Martijn van Meppelen omschreef de intrek bij de wijkteams als ‘thuiskomen’. Na werken vanuit huis, de Centrumpost en Huis Distinto is nu de plek gevonden waar Present thuishoort: in het centrum van de zorg en letterlijk in het centrum van Barendrecht. Hij gaf aan uit te kijken naar een verdere intensivering van de samenwerking met de wijkteams.

Coördinator Pia van Dalen vertelt dat zij niet alleen blij is met de moderne faciliteiten, maar ook met de korte lijntjes die op deze manier ontstaan met de leden van het wijkteam. Zij zijn als professioneel hulpverleners betrokken bij mensen aan wie groepen vrijwilligers van Present ondersteuning kunnen bieden. Daarbij blijven uiteraard altijd de criteria van kracht die Present hanteert voor het bieden van hulp. Dat kan alleen als mensen het netwerk, de gezondheid of de financiën niet hebben om zelf bepaalde klussen geklaard te krijgen. De indicatie voor ondersteuning door vrijwilligers wordt altijd gegeven door een professionele zorgverlener. Stichting Present indiceert niet zelf.

De coördinator van Present is op wisselende tijden aanwezig in het MFA aan de Kruidentuin 8a. Wilt u meer informatie of wilt u zich inzetten als vrijwilliger van Present? Kom dan gerust langs. Het beste is om van te voren wel even te bellen naar 06-11333830 om een afspraak te maken. Mailen kan ook naar info@presentbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »