Danceclub The Hit viert 20-jarig bestaan met groot Hollands Feest

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Danceclub The Hit heeft gisteravond met een groot feest in Sporthal Aksent het 20-jarig bestaan van de stichting gevierd. Ruim 500 bezoekers kwamen naar de Hollandse feestavond waar onder andere Django Wagner en Peter Beense een optreden gaven.

Danceclub The Hit organiseert al 20 jaar lang, 8 keer per jaar, feestavonden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en donateurs.

The Hit

Het feest werd gisteravond (Zaterdag 18 november 2017) geopend door de rap van Thijs de Bruijn. Onder de naam Wij2 nam Thijs eerder dit jaar een videoclip op voor (en samen met) zijn dochter Eline, zij heeft het Syndroom van Down. Astrid Kleinschmidt en Peter Schaap van The Hit hebben zich de afgelopen maanden ingezet om het feest te organiseren. Een hele opgave waarbij ze flink wat obstakels hebben moeten nemen. Gisteren (Zaterdag 18 november 2017) werd duidelijk dat het werk werd beloond: samen met de hulp van 50 vrijwilligers is het gelukt om een knalfeest te organiseren voor de honderden gasten.

Wat een prachtige opening van onze avond! ‘Wij2 gaat over liefde. Over acceptatie. Over een wereld die mooier is als iedereen gewoon mag zijn.’ Dit motto van Wij2 hebben wij gisteravond (Zaterdag 18 november 2017) met elkaar vol liefde neergezet. Wat een geweldig en vooral onvergetelijk 20 jarig jubileumfeest!”, aldus de organisatoren.

Acceptatie

Peter Schaap opende zijn speech van de avond met: “Ik kijk de zaal in, maar wie bepaalt wie ‘anders is’. Misschien denken jullie wel dat wij anders zijn. Is het belangrijk, wie je bent, wat je bent of hoe je bent? Voor ons niet eigenlijk. Ben je donker van huidskleur of licht, christelijk of katholiek, hou je van mannen of van vrouwen of van allebei. Acceptatie, ik denk dat de wereld er heel anders uit zou zien en dat we elkaar veel en veel meer liefde kunnen geven.

Het begon 20 jaar geleden met zo’n 20 bezoekers: “Als jullie nu zien wat er in de zaal staat, dat is echt ongekend. Ongekend.“, aldus Peter. Een gemiddelde feestavond trekt tegenwoordig zo’n 200 gasten en het jubileumfeest zelfs 500. “Twintig jaar geleden hadden jullie al een plekje in ons hart, maar inmiddels is die plek veel en veel groter geworden, vandaar dat we het nog steeds met heel heel veel plezier doen.

Hollandse Hits

Na de speeches was het dan echt tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. De éne na de andere Hollandse Hit werd door de DJ gestart óf live gezongen door één van de Nederlandse artiesten, waaronder Peter Beense, het duo Helemaal Hollands of topfavoriet van de avond Django Wagner.

Rolstoel of niet, de hele avond werd de polonaise gelopen of gereden. Wie even genoeg had gefeest kon iets te eten/drinken halen en tot rust komen op een stoel bij de tafels. Na afloop van de optredens werd er ook druk op foto’s en handtekeningen van de artiesten gejaagd.

Sponsoren

Danceclub The Hit en het jubileumfeest zijn mogelijk gemaakt dankzij een groot aantal sponsors. De mensen achter deze bedrijven en organisaties werden gisteravond (Zaterdag 18 november 2017) eveneens in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor hun steun: Feestland Barendrecht, Onderweg Reizen, ViZi, T.P. Groenewegen Beheer, De Trinoom, ESBI, Feestwinkel Barendrecht, Vermeco BV Rhoon, He Sound, Pearl Middenbaan, Nofisol Group Oosterhout en de bijdrage van de Hemelvaart Motorrit.

De Hemelvaart Motorrit haalde geld op dankzij de deelnemers en extra bijdragen van ondernemers. In totaal werd er €5.500 opgehaald, maar dit werd ter plekke ‘afgerond’ naar €6.000. Een bedrag dat ten goede komt aan het jubileumfeest en toekomstige feesten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »