Fietsen in fietsenstalling, station Barendrecht

BARENDRECHT – Burgemeester van Belzen: “Fietsendiefstal is helaas iets van alle tijden. Momenteel is er echter een ware golf van fietsendiefstal gaande in Barendrecht. Vanuit de gemeente doen wij hier alles aan wat in onze macht ligt, maar we geven u ook graag tips over wat u zelf kunt doen. En dat is meer dan alleen uw fiets op slot zetten. Want samen zien we meer en kunnen we dit een halt toeroepen!

Help mee

Als gemeente faciliteren we stallingsmogelijkheden, houden we toezicht en sporen we politie aan te surveilleren. Recent is er bijvoorbeeld ook een pilot gestart met aspirant-beveiligers van de KUVA-opleiding. Verder proberen we iedereen bewust te maken van hun eigen rol bij dit alles. We doen dit door te flyeren, artikelen te publiceren en bijeenkomsten te organiseren. Zoals bijvoorbeeld het project Waaks, waarin we hondeneigenaren vragen hun oren en ogen open te houden. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Ziet u iets verdachts? Bel 1-1-2! Het is echt een groot misverstand dat dat alleen voor levensbedreigende situaties is. Het is ook voor verdachte situaties. Ziet u een dief, belt u dan alstublieft. U helpt de politie daar enorm mee!

Fiets op slot

Natuurlijk zet u uw fiets op slot wanneer u hem ergens parkeert, maar doet u dit ook goed? Gebruikt u bijvoorbeeld ook een extra slot? Burgemeester Van Belzen: “Ik gebruik zelf graag de fiets als vervoermiddel. Ik ben lekker buiten, het is relatief snel en ik zie nog eens wat. Wat ik altijd bij me heb is een extra slot, ik denk dat hij wel 3 kilo weegt, maar tot op heden heeft hij absoluut zijn nut bewezen. Wanneer je fiets gestolen wordt, is dat een ingrijpend iets. Je bent daarna beperkt in je bewegingsvrijheid, dat is niet iets wat iedereen zich realiseert. Ik heb het in mijn gezin ook meegemaakt toen mijn kinderen jonger waren, ik geloof dat het wel vier keer is gebeurd! Verschrikkelijk vond ik het. Je bent boos, verontwaardigd en onthand.

Tips

  • Gebruik naast uw ringslot een tweede slot
  • Zet hiermee het frame vast aan de ‘vaste wereld’
  • Maak het slot hoog vast
  • Parkeer uw fi ets niet op een verlaten plek
  • Zoek een verlichte plaats


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »