Boete voor onkruidbestrijder vanwege gebrekkig groenonderhoud in Barendrecht

BARENDRECHT – De afgelopen maanden is er veelvuldig geklaagd over achterstallig of slecht uitgevoerd groenonderhoud in verschillende wijken van Barendrecht. Inmiddels is gebleken dat een groen-aannemer van de gemeente het werk afgelopen zomer niet meer aan kon vanwege een gebrek aan  personeel. Ook zouden er te weinig machines beschikbaar zijn.

De aannemer is hiervoor door de gemeente in gebreke gesteld en heeft een boete ontvangen, zo heeft het college van B&W bekend gemaakt. Er is niet bekend gemaakt hoe hoog de boete was.

Toezicht

Burgemeester van Belzen namens het college over het groenonderhoud: “Er wordt dagelijks gecontroleerd door onze eigen toezichthouders. Dit wordt gedaan door een schouwsystematiek te volgen, met dagelijks nieuwe locaties om te schouwen.” Dit zijn gebieden met een oppervlakte van zo’n 100m². Per locatie wordt bekeken of deze voldoende is onderhouden. Ambtenaren vergelijken de daadwerkelijke kwaliteit in het gebied met de gewenste kwaliteit, dit doen ze op basis van foto’s en omschrijvingen.. Ook wordt bijv. de hoogte van het gazon gemeten.

Als de locatie voor meer dan 5% niet aan de norm voldoet, volgt een boete voor de aannemer. De gemeente onderzoekt momenteel methoden om het kwaliteitsniveau te verhogen, bijvoorbeeld door vaker onkruid van verhardingen weg te halen.

Zie ook: Jongetje (5) gewond door sap uit berenklauw langs de Middeldijk en Gemeente gaat Reuzenberenklauw bestrijden met chemische middelen

Klachten

Een aantal voorbeelden van klachten over het groen onderhoud én de reacties (op Facebook) van anderen:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »