Brandmelding in Borgstede blijkt pannetje in brand

BARENDRECHT – Op initiatief van gemeente Barendrecht wordt er maandag een convenant getekend tussen de gemeente, de Veiligheidsregio Rotterdam–Rijnmond, Stichting Pameijer en Stichting Laurens Barendrecht. Hiermee spreken de vier partijen af samen op te trekken om de brandveiligheid in Borgstede te verbeteren.

In maart van dit jaar was er brand in de keuken van een bewoner van Borgstede. Andere bewoners van het gebouw uitten daarna hun zorgen over de brandveiligheid.

Brandveriligheid

Sinds enkele jaren vindt er een verschuiving plaats onder de bewoners van Borgstede. Er wonen op dit moment 83 ouderen met een zorgvraag en 26 overwegend jongere cliënten van Pameijer. De gemeente Barendrecht en de Veiligheidsregio-Rotterdam- Rijnmond willen dat de veiligheid van senioren gewaarborgd blijft.  Het convenant moet ervoor zorgen dat de kans op incidenten wordt verkleind en dat de brandveiligheid van alle bewoners wordt vergroot.

Voorzieningen behouden

Dat betekent onder andere dat  alle seniorenvoorzieningen op het gebied van brandveiligheid in Borgstede gehandhaafd blijven. Daarnaast moet de informatievoorziening over brandveiligheid richting alle bewoners van Borgstede, en de medewerkers van Laurens en Pameijer die in het complex werken, up-to-date zijn. Om dat laatste te realiseren worden onder andere een spreekuur en voorlichtingsavonden georganiseerd en komt foldermateriaal beschikbaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »