Parkeerplaatsen Ravesteyndreef afgesloten, bewoners ontevreden over veiligheid na auto-inbraken

BARENDRECHT – De parkeersituatie rond Het Kompas aan de Van Ravesteyndreef is de laatste tijd ernstig verslechterd, zo stelt het CDA op basis van meldingen van omwonenden. Het voormalige schoolgebouw wordt omgebouwd tot 27 appartementen.

De gemeente heeft enige tijd geleden een vergunning verleend aan de ontwikkelaar om een deel van de openbare weg af te sluiten om de werkzaamheden uit te kunnen voeren (t/m 28 april 2018). Hier zit volgens het CDA een probleem, want daardoor zijn de 16 parkeerplaatsen naast het gebouw ook niet meer bereikbaar voor omwonenden.

Auto-inbraak

Doordat er nu minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn, zijn bewoners gedwongen hun auto elders te parkeren aan de openbare weg. Als gevolg hiervan is bij enkele auto’s ingebroken en is schade opgelopen omdat er minder toezicht is langs de openbare weg“, zo schrijft CDA raadslid Arjan Sullock Enzlin aan het college. Hij vraagt het college of de gemeente op de hoogte is van deze problemen en wat eraan wordt gedaan om bewoners een veilige plek voor hun auto te garanderen.

De gemeente liet eerder aan BarendrechtNU het volgende weten over alternatieve parkeerplaatsen tijdens de werkzaamheden: “In overleg met de verkeerskundige is vastgesteld dat er voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn voor de bewoners van de Van Ravesteyndreef  60 t/m 96 en 51 t/m 59. Een groot deel van deze bewoners heeft een parkeerplaats op eigen terrein. Daarnaast kunnen zij gebruikmaken van de openbare parkeerplaatsen naast de woning Van Ravesteyndreef 60 en tegenover de woningen Van Ravesteyndreef 88 t/m 69 en 51 t/m 59.

Toekomst

In de vragen aan het college worden tevens zorgen geuit van bewoners over het toekomstig aantal parkeerplaatsen in de wijk. Op het voormalige schoolplein van Het Kompas zullen zo’n 15 (extra) parkeerplaatsen worden aangelegd voor bewoners van de 27 appartementen. De speelvoorzieningen zijn daarom al enige tijd geleden weggehaald van het plein.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »