Samenwerkingsovereenkomst Cruyff Court: Gevarieerd programma op en rondom het veld

BARENDRECHT – Maandag 3 juli werd het sociaal convenant ondertekend voor het gebruik van het Cruyff Court in de wijk Lagewei, een nieuwe speelplek voor alle kinderen en jongeren in Barendrecht. Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst bundelen verschillende partijen hun krachten om van het Cruyff Court een succes te maken.

Woensdagmiddag 27 september vindt de feestelijke opening plaats van het Cruyff Court.

Samenwerking

De volgende partijen gaan op verschillende manieren een bijdrage leveren aan een gevarieerd programma op en rondom het Cruyff Court: de Johan Cruyff Foundation, het jongerenwerk en de buurtsportcoaches van KijkopWelzijn, Cbs Groen van Prinsterer (locatie Hof van Maxima), het Dalton Lyceum Barendrecht, CSG Calvijn Groene Hart, Feyenoord, Eiland Marlyne, Marlyne In&Outdoor, de BVV Barendrecht, de wijkagent Lagewei, de bewoners van Lagewei en Vrouwenpolder en de gemeente Barendrecht.

Campus Lagewei

Het Cruyff Court is onderdeel van de Campus Lagewei. Het noordelijke deel van dit middenterrein krijgt een parkachtige uitstraling met gras, bomen en verschillende zitelementen. In het zuidelijke deel (vóór de tribune bij CSG Calvijn Groene Hart) komen het Cruyff Court, een calisthenicsparcours en een jeu de boulesbaan. De Campus wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud. De werkzaamheden duren naar verwachting tot na de zomervakantie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »