Calisthenics parcours, Cruyff Court en Jeu de boulesbaan in aanbouw op Campus Lagewei

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de Campus Lagewei wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van een Calisthenics parcours, een Cruyff Court en een Jeu de boulesbaan. Deze activiteiten komen aan de zuidelijke kant van de campus, vlak naast het Calvijn en sporthal Lagewei.

Om het middenterrein heen komt een zitrand. Binnen de zitrand, op het noordelijke deel, komt gras met daarin bomen en verschillende zitelementen. Dat zorgt voor een parkachtige uitstraling“, aldus de gemeente.

Sport, recreatie en ontspanning

Gemeente Barendrecht: “De campus moet een ontmoetingsplaats worden voor de hele buurt. U kunt daar sporten, recreëren of gewoon lekker zetten.” De werkzaamheden aan het middenterrein gaan door tot na de zomer. Daarna zal ook de oude toegangsweg, vanaf de 3e Barendrechtseweg naar het Calvijn, vlak langs de Kilweg, worden verwijderd. De laatste fiets- en voetpaden zullen vervolgens met elkaar worden verbonden.

Het ontwerp voor het binnenterrein is tot stand gekomen met ideeën en wensen die zijn verzameld tijdens een eerdere informatieavond. De opening van het Cruyff Court staat gepland voor september, een exacte datum volgt nog. Eind september moet alles klaar zijn.

Calisthenics en Cruyff Court

Op het Calisthenics parcours kunnen mensen oefeningen doen waarbij ze hun eigen lichaamsgewicht gebruiken. Het doel van Calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen. Oefeningen zoals situps en pushups behoren ook tot Calisthenics.

Een Cruyff Court is een ontmoetingsplek waar jongeren van tussen de 12 en 20 jaar samen kunnen sporten. De Johan Cruyff Foundation omschrijft de plaats zelf als ‘het moderne trapveldje’ voor de jeugd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »