Nieuwe uitbreidingsplannen MCD Marijkesingel, bevoorrading toch weer via voorzijde supermarkt

BARENDRECHT – Eind 2016 liet de MCD Barendrecht weten dat ze hun winkel aan de Marijkesingel graag met 500m² wilden uitbreiden. De eerdere plannen, waar omwonenden veel bezwaar tegen hadden, zijn inmiddels aangepast. Dit gebeurde het afgelopen jaar in overleg met een klankbordgroep.

De wijziging met de grootste impact voor omwonenden is die van de laad/los locatie. Initieel zou deze worden verplaatst naar de Marijkesingel, maar na het bezwaar is deze terug gehaald naar de huidige locatie (zijde Buitenlandse Baan/Gebroken Meeldijk). Om aan de nieuwe bezwaren van bewoners van de Gebroken Meeldijk tegemoet te komen, besloot de MCD om een 3,5 meter hoog en 28 meter lang (groen) geluidsscherm in de plannen op te nemen.

MCD wordt Boon’s Markt

Met het toevoegen van de 500 vierkante meter winkeloppervlak aan de voorzijde van de winkel, zal ook de indeling van de winkel zelf worden vernieuwd. Als de verbouwing doorgaat zal de naam van de MCD tevens veranderen in Boon’s Markt. Door herinrichting van de parkeerplaatsen zullen er significant meer parkeerplekken worden gerealiseerd (zowel aan de sporthal als Marijkesingel zijde). Met o.a. een efficiëntere indeling van de ruimte gaat het aantal parkeerplaatsen bijna verdubbelen, zo stelt Boons, eigenaar van de MCD.

Zodra de vergunning is verleend, er kan nog bezwaar tegen worden gemaakt, starten de voorbereidende werkzaamheden in augustus 2017. In november moet de uitbreiding worden gerealiseerd. De volledige uitbreiding moet uiteindelijk in maart 2018 gereed zijn.

Eerste plannen

Tijdens een informatieavond eind 2016 kwamen de eerste plannen zwaar onder druk te staan omdat bewoners het niet eens waren met de nieuwe manier van bevoorraden: de vrachtwagens zouden via de Marijkesingel naar de winkel komen. Onveilig en niet gewenst vanwege (geluids)overlast, zo stelden bewoners. Binnen drie weken liet de MCD weten een onderzoek te starten naar een alternatieve laad/los locatie. Dit bleek mogelijk en hieruit zijn de nieuwe plannen ontwikkeld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »