Onderzoek naar alternatieven voor nieuwe laad- en losplaats MCD Supermarkt

BARENDRECHT – Zo’n 60 bewoners bezochten op donderdag 3 december een informatieavond over de mogelijke uitbreiding van de MCD supermarkt aan de Marijkesingel. Tijdens de avond presenteerden Supermarktorganisatie Boon (exploitant MCD) en Lanvas Vastgoed (eigenaar) een plan voor uitbreiding van de supermarkt. Vanuit de gemeente werd een toelichting gegeven op het (vervolg)proces.

Het idee van Boon is om een vierkant van zo’n 500m² aan de winkel toe te voegen. Door verschuiving en uitbreiding zouden er tevens zo’n 20 parkeerplaatsen bij moeten komen. Hiermee zal echter ook de huidige laad- en losplaats naar de andere kant van de winkel worden verplaatst en aan de Marijkesingel komen te liggen. Direct omwonenden zijn overwegend tegen de verplaatsing van het laad- en lospunt naar de kant van de Marijkesingel.

Onderzoeken alternatieven

Op basis van de reacties over met name het verplaatsen van het laden en lossen naar de Marijkesingel en parkeren is de gemeente in gesprek gegaan met de firma Boon en Lanvas Vastgoed. Gezamenlijk is besloten de komende maanden te onderzoeken of er alternatieve haalbare oplossingen zijn. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de gemaakte opmerkingen. Zodra de uitkomsten van dit onderzoek bekend zijn, zal rond april 2016 samen met de betrokken ondernemers wederom een informatieavond worden georganiseerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »