Eerste avond van Café GEZIeN bij De Zorgnijverij een succes

BARENDRECHT – Op woensdagavond 21 juni was het eerste café GEZIeN een feit. Het café is een initiatief van ouders van kinderen met een beperking in samenwerking met de gemeente Barendrecht.

Het onderwerp was ‘Is je kind anders dan anders?’. De eerste avond was al meteen een succes.

Café GEZIeN

Leonie Verhulst van praktijk effe anders, leidde de avond in met een casus die interactief werd bedacht. Het ‘verzonnen’ kind werd daarna door Leonie geschetst door de cognitieve, sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling duidelijk in kaart te brengen. Ook het gezin en de mantelzorgers werden besproken, immers ‘it takes a village to raise a child’. Leonie gaf na haar presentatie het stokje over aan een ervaringsdeskundige ouder en een medewerker van het wijkteam.

De ouder vertelde over de problemen die zij tegenkwamen tijdens het opgroeien van hun kind en de professional van het wijkteam ging daarop in door te vertellen wat het wijkteam in het opgroeien van het kind zou kunnen betekenen, niet alleen voor het kind, maar voor het hele gezin. Ook wethouder Johan van Wolfswinkel was aanwezig en vertelde waar de gemeente Barendrecht voor staat. Hij vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheden die hij in zich heeft kan benutten en dat de wijkteam professionals het gezin daarin ondersteunen en eventueel naar de juiste hulpverlening kunnen leiden. Het is fijn als iedereen zijn  plek kan innemen in de maatschappij, met en zonder beperking.

Volgende bijeekomst

Na het informele deel van ontmoeten, hapje en drankje, gingen alle deelnemers enthousiast naar huis. Het eerste café bleek een welkome aanvulling te zijn voor ouders en wijkteamprofessionals. De volgende keer staat al vast! Op 20 september a.s. staat de volgende bijeenkomst gepland. Ben jij er ook bij?

Het café vindt plaats in de Zorgnijverij aan de Arnhemseweg 27 in Barendrecht. Noteer ‘m vast in de agenda en let op de uitnodiging tegen die tijd. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de catering, dit kan via de Facebookpagina van Café GEZIeN Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »