Hondje

BARENDRECHT – Jaarlijks controleert LEGITIEM BV het hondenbezit in de gemeente Barendrecht. Nu blijkt dat iemand zich onterecht heeft voorgedaan als controleur hondenbezit. Dit kwam aan het licht toen een controleur van LEGITIEM BV tijdens een controle te horen kreeg dat kort ervoor iemand al een controle zou hebben uitgevoerd. De controles worden nu tijdelijk gestaakt.

Legitimatie

De controleurs moeten zich kunnen legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Zij zijn herkenbaar gekleed: het logo van LEGITIEM staat op jas, overhemd of polo. Bovendien nemen zij geen betalingen aan de deur aan. Treffen de controleurs een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW. SVHW heft en int de hondenbelasting voor de gemeente Barendrecht.

Wanneer een nep controleur aan de deur is geweest, adviseert SVHW om aangifte te doen bij de politie. Daarnaast kunt u SVHW op de hoogte stellen via (0186) 577 222.

SVHW

SVHW is een samenwerkingsverband van 20 gemeenten, waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst Hoeksche Waard. SVHW is een zelfstandige overheidsorganisatie die de WOZ-waarden vaststelt en de lokale belastingen heft en int.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »