Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – De burgemeester overweegt op dit moment een samenscholingsverbod op het Middeldijkerplein. Dit naar aanleiding van de overlast op het plein: “Incidenten zijn ernstig en die neem ik zeer serieus, ik neem dan ook adequate maatregelen.” Het gaat hierbij o.a. om geluidsoverlast, (openlijk) drugsdealen, gedumpt afval, straatroof, diefstal en (intimiderende) hangjeugd bij de tramhalte.

De politie heeft eind februari na een straatroof twee verdachten kunnen aanhouden en ook recent vonden er aanhoudingen plaats op het plein. Vrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid in de wijk zijn sinds kort wel door de politie geadviseerd om het Middeldijkerplein te mijden.

Samenscholingsverbod

De burgemeester gaf gisteravond (Dinsdag 4 april 2017) in de raadsvergadering aan dat hij de mogelijkheid heeft om een samenscholingsverbod in te stellen op het Middeldijkerplein. Van Belzen: “Dat instrument zal ik inzetten wanneer de openbare orde en veiligheid in het geding zijn.” Hij geeft aan de inzet hiervan momenteel te overwegen. Mocht het zo ver komen, dan wordt de gemeenteraad hierover geinformeerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »