Kerkdiensten Carnisse Haven als eerste in Barendrecht live op TV

BARENDRECHT – De kerkdiensten van Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven zijn sinds kort via internet te bekijken. Carnisse Haven is in Barendrecht de eerste kerk met beelduitzendingen. Op de website kerkomroep.nl zijn de kerkdiensten van Carnisse Haven live te volgen en ook achteraf te bekijken.

Voor mensen zonder computer kan Carnisse Haven mediaboxen leveren die tussen het internet en de TV aangesloten worden. Deze mediaboxen maken de bediening eenvoudig.

Mediabox

Riek Stolk is de eerste gebruiker van zo’n mediabox: “Ik vind het hartstikke fijn. Sinds 2006 heb ik kerktelefoon. Je zit alleen thuis en dan ben je snel door het verkeer afgeleid. Nu kun je naar de dienst kijken. Je kunt het beter volgen. Je bent geconcentreerder, je beleeft het meer en je ziet de mensen. De helft ken ik. Ik ben achttien jaar koster geweest. Als het kan dan ga ik graag naar de kerk. Mijn gezondheid laat het niet altijd toe dat ik naar de kerk kom. In de kerk ben je er helemaal bij, dan zit je ook met elkaar koffie te drinken en dan spreek je de mensen.

Bereikbaarheid & Beleving

Carnisse Haven is met Beelduitzendingen van start gegaan om de bereikbaarheid te verbeteren en voor de mensen thuis de beleving van de diensten te verhogen. Veel kerken zijn ruim tien jaar geleden al overgegaan van kerktelefoon op kerkdienst uitzendingen via internet verbindingen. Daarmee werden de kerkdiensten al wereldwijd te volgen. De laatste jaren is de techniek genoeg vooruit gegaan om beeld in hoge kwaliteit via internet te verspreiden. De providers van kerkdienst uitzendingen zijn ook beelduitzendingen gaan faciliteren. Circa tien procent van de kerken in Nederland zendt beeld uit via internet.

Voor meer informatie over KerkTV Carnisse Haven of de mediaboxen: Leen van ’t Hoff, tel. 0180-616616 of e-mail: leen [@] vant-hoff.nl.

Fotograaf: Arnold SluijsBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »