Tentoonstelling over de brandweer bij Historische Vereniging Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De eerste dag van de tentoonstelling over de brandweer bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) trok gisteren (Zaterdag 22 oktober 2016) al direct veel bekijks. Geïnteresseerden, waaronder ook meerdere oud brandweermannen, brachten gistermiddag (Zaterdag 22 oktober 2016) een bezoek aan het museum. Hier is een expositie samengesteld van een groot aantal stukken die betrekking hebben op de Barendrechtse brandweer, zoals modelauto’s, foto’s, oud materieel en een echte brandweerpomp van vroeger.

De tentoonstelling bij de HVB (in D’Ouwe School, Dorpsstraat 150) is nog te bezichtigen op zaterdag 29 oktober en op 5 en 12 november. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Expositie

Voor de deur van het museum staat een ouderwetse brandspuit van de brandweer van Barendrecht. Binnen in het museum staat een groot aantal modelauto’s van brandweervoertuigen, waaronder handgemaakte modellen van oude brandweervoertuigen van de Barendrechtse brandweer. De maker heeft jaren werk gehad aan het bouwen van de vele modelauto’s.

De stukken, waaronder de Fox-Ahrens motorspuit, zijn voor deze expositie vrijwillig ter beschikking gesteld door Dhr. Vogelaar, Dhr.L.Van Wijk en Dhr. F Wijnen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »