Dorpskerk komende vier weken in de steigers

BARENDRECHT – De komende vier weken staat de Dorpskerk in de Oude Dorpskern van Barendrecht in de steigers. Werklieden zijn momenteel druk bezig met het opbouwen van de steigerconstructie, daarna zal de buitenkant van de oudste kerk van Barendrecht worden opgeknapt.

Een kerk die leeft, bouwt aan haar toekomst (met respect voor haar verleden)‘. Deze uitspraak is ook van toepassing op de Barendrechtse Dorpskerkgemeente, zo valt te lezen op de website van de Dorpskerk.

Opknappen

Deze actieve wijkgemeente van de PG Barendrecht zet zich, met royale steun van de stichting vrienden van de Dorpskerk, in om haar monumentale godshuis in topconditie te houden. Daarom zal dit ‘oudste huis van Barendrecht’ gedurende vier weken in de steigers staan, ten behoeve de vervanging van de goten van het schip van de kerk.

Gedurende deze periode zullen loodgieters, timmerlieden en schilders gebruikmaken van het steigerwerk om de goten te vervangen, de gootbodems (zo nodig) te vernieuwen en de boeiboorden te schilderen. De rijkssubsidie dekt 50% van de kosten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »