Gemeente: Bussluizen Dorpsstraat en Voordijk blijven dicht

BARENDRECHT – De gemeente benadrukt nogmaals dat ze niet van plan is om de bussluis aan de Dorpsstraat (bushalte) en de Voordijk (thv de Sweelincklaan) open te stellen voor verkeer. In beide gevallen zou de verkeerssituatie het niet toelaten om autoverkeer te laten passeren.

Bussluis Dorpsstraat

Gemeente Barendrecht: “Hoewel wij alle vragen zo goed mogelijke proberen te beantwoorden, lijkt er toch nog onduidelijkheid te zijn over de argumenten om deze bussluis gesloten te houden. De gemeente heeft besloten dat de sluis niet open kan, omdat dit zonder twijfel zou leiden tot een sterke toename aan sluipverkeer. Dit hebben wij enige tijd geleden al kunnen constateren toen de bussluis enige tijd defect was. De weg is hier niet op berekend en in de situatie die ontstond kan de gemeente de veiligheid van het verkeer en de omwonenden niet garanderen. Die veiligheid mag nooit in het geding komen en daarom voelen wij ons genoodzaakt dit besluit te nemen.

Bussluis Voordijk

Ook de bussluis aan de Voordijk kan volgens de gemeente niet worden opengesteld: “Ook hier zal sluipverkeer ontstaan en het verkeer komt daarbij onverwachts op de Sweelincklaan uit waar de maximum snelheid 70 kilometer per uur bedraagt. Dat levert onveilige situaties op.

Zie ook: Omleidingsroutes voor auto, bus en fietsverkeer tijdens werkzaamheden Henry DunantlaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »