Bussluis (open) Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Sinds maandag is er een omleiding ingesteld door Barendrecht vanwege de werkzaamheden aan de Henry Dunantlaan. De route loopt via de Barendrechtseweg en Kilweg. De kortere route via de Voordijk is, zoals normaal gesproken ook het geval, alleen voor bussen van de RET.

De bussluis op de Voordijk stond afgelopen maandag- en dinsdagmiddag echter open waardoor auto’s gebruik konden maken van deze route. Dit is echter niet de bedoeling. De bussluis aan de Harmonielaan (onderdoorgang A29) stond vanmiddag (Woensdag 20 juli 2016) eveneens open en werd direct gebruikt door diverse automobilisten.

Verboden

Uit navraag bij de gemeente blijkt dat het openstellen van de Voordijk niet bewust is gedaan om een kortere omleidingsroute te realiseren. De bussluis stond open vanwege een storing: “Helaas was  er een storing in de beweegbare afsluiting, waardoor hij dicht bleef. De verkeerslichten staan dan op rood en er staan borden met een geslotenverklaring. Het is dus altijd verboden voor verkeer, m.u.v. lijndiensten en ontheffingen.

De gemeente benadrukt daarmee dat het verboden is om gebruik te maken van de bussluis aan de Voordijk, ook als deze open lijkt te zijn voor ander autoverkeer. Niet iedereen hield zich (mede vanwege de afsluiting bij de Henry Dunantlaan) aan deze regel en daarom zal de politie hier vaker rondrijden, aldus de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »