Gaatkensplas, Barendrecht

BARENDRECHT – In de Gaatkensplas bij Barendrecht heeft waterschap Hollandse Delta blauwalg aangetroffen. Op dit moment is het waterschap het water aan het doorspoelen met schoon water. Morgenochtend (Dinsdag 19 juli 2016) wordt er gekeken of dit heeft geholpen.

Blauwalg

Bij warm weer kan blauwalg in stilstaand water snel groeien. Hierbij ontstaan drijflagen. Deze drijflagen kunnen giftig zijn voor mens en dier. Blauwalg kunt u herkennen aan een blauwe of groene gloed over het water. Blauwalg kan bij aanraking irritatie veroorzaken aan de ogen en huid.

Ook honden kunnen ziek worden van blauwalg. Honden zijn extra gevoelig voor blauwalgen omdat ze tijdens het zwemmen water binnen kunnen krijgen. De Gaatkensplas is geen zwemwater.

Update 19 juli: “Het monitoringsresultaat van vanochtend (Maandag 18 juli 2016) laat zien dat het zuurstofgehalte te hoog is. De aankomende dagen blijven we extra doorspoelen en monitoren we het zuurstofgehalte. (…) Door de plas door te spoelen wordt de groei van blauwalgen geremd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »