Open dag Amateurtuindersvereniging Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 2 juli vierde Amateurtuindersvereniging (A.T.V.) Barendrecht zijn 37e verjaardag. Deze tuinvereniging telt maar liefst meer dan 100 leden met een eigen tuintje. De meeste tuinders waren aanwezig om uitleg te geven over wat er groeit en bloeit en over hun manier van tuinieren.

Bestuurslid Hans van Lopik: “Het is mooi om eens over het complex te lopen. Je doet altijd weer nieuwe ervaringen op. Geïnteresseerden konden weer volop genieten van wat de mannen en vrouwen met groene vingers in de volkstuinen teelden. Ondanks dat het dit jaar niet zo’n goed jaar is door het slechte weer, groeit en bloeit er toch van alles.

Mooie zomerdag

Wethouder drs. I.C. (Ingeborg) Monhemius-van der Veen met partner waren reeds vroeg aanwezig en hebben samen met een van onze leden een rondwandeling over ons complex gemaakt. Het was, voor de verandering in de tot nu toe natte en koude tijd, een mooie zomerdag met af en toe een wolkje maar verder perfect weer om een open dag te houden.

Aansluitend aan de open dag was er een barbecue voor de leden van de tuinvereniging. Dit was een gezellige afsluiting van de dag, mede door de opstelling van houten banken aan weerszijden van lange houten tafels. Hierdoor gingen mensen makkelijker bij elkaar zitten en werd menig (tuin)nieuwtje uitgewisseld. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Jan Vermaas die zijn accordeon had meegenomen

Amateurtuindersvereniging “Barendrecht”

ATV Barendrecht is opgericht op 31 mei 1979. Het aantal leden is momenteel ca. 100. De vereniging beheert een complex van ca. twee hectare, gelegen aan de Stationsweg 134. Er zijn tuinen van 100 en 200 vierkante meter. Ook zijn er zogenaamde seniorentuinen van ca. 30 vierkante meter.

De vereniging heeft het natuurlijk tuinieren hoog in het vaandel staan. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest op het algemene gedeelte en proberen het allerlei dieren (vogels, vlinders, padden en insecten) zoveel mogelijk naar de zin te maken. Ook adviseren wij de leden op de eigen tuin zo natuurlijk mogelijk te tuinieren. Ons complex ligt er mooi bij door gezamenlijk onderhoud. Iedere zaterdag werkt er een ploeg aan het onderhoud van de gezamenlijke buitenruimte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »