Presentafette: Vol vuur voor elkaar

BARENDRECHT – In dit Olympisch jaar organiseren Present Barendrecht en Present Ridderkerk in samenwerking met Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde een Presentafette.
(Sport)verenigingen zetten zich tijdens een project van Present op een sociale en maatschappelijke manier in en dragen na afloop van het project op ludieke wijze de fakkel over aan een andere vereniging.

Tussen juni en september vinden er projecten plaats met Zeeverkennersgroep de Brandaen, Hockeyvereniging Tempo ’34, Horses & Co/de Develruiters en Korfbalvereniging KCR. Doel van de Presentafette is het verbinden van sportverenigingen met doelgroepen die niet direct voor de hand liggen. Zo gingen de zeeverkenners gisteren (Zaterdag 18 juni 2016) het water op met mensen met een verstandelijke beperking (foto) en gaat KCR de sportieve strijd aan met vluchtelingen.

Presentafette

Door samen op te trekken tijdens de projecten wordt een podium geboden voor mooie ontmoetingen en ervaringen. De waardevolle herinneringen hieraan vormen tenslotte de gouden Olympische medaille! De Presentafette spreidt zich uit over het gehele verzorgingsgebied van de lokale Rabobank. De verenigingen die meedoen aan de Presentafette worden door de bank gesponsord en kunnen op deze sportieve en originele manier iets terugdoen voor de lokale gemeenschap. Een win-win situatie dus voor alle deelnemende organisaties. En dat is natuurlijk heel toepasselijk bij dit sportieve event!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »