Kinderen met zeldzame ziekte racen in snelle boten over de Oude Maas

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Zo’n 40 kinderen met een zeldzame ziekte hebben vandaag (Zaterdag 18 juni 2016) een spectaculaire dag beleefd. De stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) organiseerde samen met het Barendrechtse Berkman en John Biesheuvel Watersport speciaal voor deze kinderen, en familie, een RIB Rally op de Oude Maas.

Verspreid over 4 heats en 7 snelle boten zijn vandaag (Zaterdag 18 juni 2016) 150 kinderen en volwassenen op grote snelheid over de Oude Maas gevaren. De dag werd speciaal georganiseerd voor kinderen met een zeldzame ziekte. Zes van de boten zijn gemaakt door John Biesheuvel en de 7e boot was ter beschikking gesteld door (chef-kok) Herman den Blijker.

Spectaculaire gezellige dag

Voor de kinderen waren langs het water spelletjes georganiseerd en was er voor iets te eten en drinken gezorgd. Medewerkers van KIBEO (Kinderopvang Barendrecht) zorgden voor het schminken en glitter tatoeages. Ondertussen vlogen de boten voorbij over de golven van de Oude Maas, voor menig kind een spannend moment in afwachting van hun eigen ritje. De dag stond in het teken van lotgenotencontact.

Razendsnel over het water

Nadat iedereen een reddingsvest aan had gekregen kon er worden ingestapt. Langzaam voer de rij snelle boten de Marina Haven van Barendrecht uit. Eenmaal buiten de haven werd na een paar ‘rustige rondjes’ het gas vol open getrokken. De boten vlogen (letterlijk) met 100km/h over het water. In het begin erg spannend, maar al snel waren het vooral veel blije gezichten van kinderen tijdens een half uur lang snelheid, actie en spektakel op het water.

De dag werd met zoveel enthousiasme ontvangen dat de organisatoren alvast hebben besloten dat er volgend jaar een vervolg komt op de ZZF Rally.

BarendrechtNU voer vanmiddag (Zaterdag 18 juni 2016) mee op de snelste (1254pk) van de zeven boten en maakte onderstaand foto en videoverslag. Bekijk hier het fotoalbum van de RIB Rally met ingezonden foto’s van Kira Deckers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »