Theater Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – Op woensdag 27 januari strijden jongeren uit Barendrecht met hun eigen gedicht om een plek in de grote dichtfinale VERS 2016 in Amsterdam. Om 13.30 uur barst in Theater het Kruispunt de afwisselende VERS PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Dalton Lyceum.

Publiek is van harte welkom! De toegang is gratis. Voor deze voorstelling kunt u zich aanmelden via info [@] schoolderpoezie.nl of telefonisch via 020-3307817

Eigen gedichten

Onder leiding van docenten van School der Poëzie schreven ruim 200 jongeren van deze school  een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2016: een landelijke poëziewedstrijd voor kinderen en jongeren rond het werk van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt in een wervelende literaire show hun eigen werk op de planken.

Jury

Een deskundige jury bepaalt welke vier jongeren er doorgaan naar de grote VERS finale op 31 mei 2016 in het Compagnietheater Amsterdam.  Voorzitter is dichter Mustafa Stitou. Hij won in 2004 de VSB Poëzieprijs. Naast Stitou bestaat de jury uit de Barendrechtse dichter Gusta Bastian en wethouder Kunst & Cultuur Ingeborg Monhemius- van der Veen.

Show

Tussen de voordrachten van de jongeren door is er een optreden van tapdanser Marije Nie, poëzie van Mustafa Stitou en urban dance door Turn it Loose. Het geheel wordt muzikaal omlijst door slagwerker Marnix Stassen en DJ Bauke Moerman. De presentatie is in handen van de ‘schrijvenaar en redenaar’ Derek Otte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »