Expositie van creaties door 4-vwo leerlingen Dalton Lyceum

BARENDRECHT – Het Saenredam-project in Barendrecht bestaat 30 jaar. Op 12 september zijn twee Floating Schulptures feestelijk te water gelaten op de plas bij het Saenredam-eiland in de wijk Molenvliet. De Stichting Pieter Jansz. Saenredam heeft voor de scholen een lesbrief over het Saenredam Land-Art-Project ontwikkeld. Leerlingen 4-vwo van het Dalton Lyceum en 3-havo van het Farel College maakten tekeningen en geheimzinnige kubussen. Ze zijn geïnspireerd door de kerkinterieurs van Pieter Janszoon Saenredam en door het centrumobject van het Saenredam Land-art Project in Barendrecht.

De artistieke creaties van de middelbare scholieren over het Saenredamproject zijn te bezichtigen in Bergarde Galleries , Buitenland 1 in Heerjansdam, van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Prijs

De meest originele door hen gemaakte kunstwerken worden op zaterdagmiddag 12 december om 15.45 in de galerie bekroond met een prijs. Daaraan voorafgaand vindt er om 15.00 uur nog een bijzondere gebeurtenis plaats. De twee “Floating Sculptures” van kunstenaar Oscar Pabon, die vanaf 12 september in de waterpartij bij het ‘wilgeneiland’ dreven, worden opnieuw ceremonieel te watergelaten. Nu op het landgoed “Het Buitenland” een particulier maar overdag vrij toegankelijk gebied bij de galerie in Heerjansdam. Ook dit belooft weer een publieke culturele happening te worden! Belangstellenden zijn hartelijk welkom. De kunstwerken kunnen daar overwinteren tot ze eens door weer en wind zullen vergaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »