Zonnepanelen op woning

BARENDRECHT – In Barendrecht wordt werk gemaakt van duurzame energie opwekking. Sinds afgelopen maandag kunnen inwoners zich vrijblijvend aanmelden voor een groepsaankoop van zonnepanelen, investeert de gemeente bijna 2 ton in zonnepanelen op gemeentegebouwen en maakt De Kleine Duiker kans op gratis zonnepanelen.

Groepsaankoop zonnepanelen

Sinds maandag 12 oktober kunnen alle inwoners van de gemeente Barendrecht deelnemen aan de vijfde groepsaankoop zonnepanelen van ‘SamenZonneEnergie’. De groepsaankoop wordt georganiseerd door het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr in samenwerking met meerdere Zuid-Hollandse gemeenten. Geïnteresseerden uit de hele provincie kunnen meedoen aan de groepsaankoop door zich uiterlijk 11 november vrijblijvend in te schrijven.

In de gemeente Barendrecht hebben inmiddels 200 inwoners in totaal ruim 2.200 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. In de hele provincie Zuid-Holland is de teller ondertussen de 50.000 panelen gepasseerd.

Zonnepanelen op gemeentehuis

Afgelopen dinsdag is de gemeenteraad akkoord gegaan met het Schetsplan Duurzaam Energiebeleid. In het plan wordt ingegaan op de totale energiebehoefte van Barendrecht en de dekking daarvan door energiebesparende maatregelen en de inzet van hernieuwbare energie.

Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Barendrecht een aanbestedingstraject opgestart om voor €188.250 aan extra zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis te laten plaatsen.

Zonnepanelen voor De Kleine Duiker

Samen met zonnepanelen-aanbieder Sungevity is de Barendrechtse Marianne van de Vijver namelijk een buurtinitiatief gestart. Marianne is zo enthousiast over zonnestroom dat zij heel Barendrecht wil helpen om gezamenlijk en met korting over te stappen op zonnepanelen. En dat niet alleen: bij 30 deelnemers of meer doneert Sungevity een compleet zonnesysteem van 6 panelen met gratis montage aan onze recreatieboerderij. Hoe mooi zou dat zijn?!

Wij maken kans op gratis zonnepanelen! En jullie kunnen helpen.Zonnepanelen op het dak van De Kleine Duiker? En…

Posted by De kleine duiker on vrijdag 16 oktober 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »