15 juli: Feestelijke opening nieuwe fase Zuidpolder Barendrecht

BARENDRECHT – Volgende week woensdag 15 juli wordt 40ha nieuw natuur- en recreatiegebied geopend in de Zuidpolder. De opening vindt rond 15:00 uur plaats door wethouder Ingeborg Monhemius (Zuidpolder). Direct aansluitend lanceert burgemeester Van Belzen twaalf fiets-, wandel en kanoroutes.

Van 13.00 tot 16.30 uur is er een feestelijk programma. Iedereen is die middag van harte welkom in de Zuidpolder.

Zie ook: Foto’s: Nieuw stuk recreatiegebied in Zuidpolder

Feestelijk programma

Het nieuwe natuur- en recreatiegebied, ten zuiden van de wijk Ter Leede, is zeer de moeite waard. Op woensdag 15 juli is er van 13.00 tot 16.30 uur een gevarieerd programma dat volop kansen biedt om het gebied te verkennen. Kinderen kunnen dat doen per step, door in waterballen over de plassen te lopen, een van de veldlessen te volgen, per kano en door deel te nemen aan diverse oud Hollandse spelletjes. Wandelaars kunnen het gebied verkennen via een gps-wandelroute uit de AbelLifeapp.

Gezien de verwachte belangstelling is het aan te raden om op 15 juli met de fiets te komen. De Zuidpolder is goed per fiets bereikbaar. De auto parkeren kan op de nieuwe parkeerplaats aan de Ziedewijdsekade.

Natuur en recreatie

De gemeente Barendrecht richt de Zuidpolder in als natuur- en recreatiegebied. Van het landbouwgebied wordt in totaal ongeveer 120 hectare omgevormd tot een openbaar natuur- en recreatiegebied. Wethouder Ingeborg Monhemius: “Met de aanleg van deze 40 hectaren is wederom een belangrijke stap gezet. Het is een afwisselend gebied met fiets- en wandelpaden, bloemrijke graslanden, een lange vlonder over het water, water- en bospartijen.” Naar verwachting is de complete ontwikkeling van de Zuidpolder in 2017 klaar. Onderdeel van de ontwikkelingen in de Zuidpolder is de aanleg van de Blauwe Verbinding, een waterverbinding tussen de Zuidpolder en het Zuiderpark in Rotterdam.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »