Kransen Dorpsstraat, Doormanplein, Oude Dorpskern 2013 (Barendrecht)

BARENDRECHT – Op maandag 4 mei bent u vanaf 19:00 uur welkom bij de herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk. Om 20:00 uur worden bij het verzetsmonument op het Doormanplein tijdens 2 minuten stilte alle slachtoffers herdacht die zijn omgekomen.

Herdenkingsbijeenkomst 4 mei

Op 4 mei legt de burgemeester overdag bloemen op de begraafplaats aan de Scheldestraat, het NS-station, bij de Barendrechtse brug (Achterzeedijk) en het monument in Smitshoek (Bakkersdijk). Het Comité 4 mei-herdenking organiseert om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Om 20.00 uur worden bij het verzetsmonument op het Doormanplein tijdens twee minuten stilte alle slachtoffers herdacht (waaronder Barendrechtse) die zijn omgekomen bij oorlogen, gewapende conflicten en vredesoperaties. Vervolgens speelt het Harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht het Wilhelmus en een aantal koralen en worden kransen en bloemen neergelegd. U kunt de oorlogsgraven op de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat tot 21.00 uur bezoeken.

Burgemeester Van Belzen: “De herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog leven bij een steeds kleiner wordende groep mensen die deze periode hebben meegemaakt. Het is belangrijk dat de verhalen overgedragen worden. Oorlog, grootschalig geweld en problemen tussen burgers zijn nog steeds aan de orde van de dag. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend, we kunnen leren van wat er toen is gebeurd”, aldus Van Belzen.

Activiteiten 5 mei

Op dinsdag 5 mei zijn op verschillende locaties leuke activiteiten (zoals het inhalen van het Bevrijdingsvuur en Vijfkamp) en swingende dans- en muziekoptredens.

Gemeentehuis

Op maandag 4 (Dodenherdenking) en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is het gemeentehuis overdag gewoon geopend. Op 4 mei komt de avondopenstelling van het Servicecentrum te vervallen. Het afvalaanbiedstation is op beide dagen geopend volgens de reguliere openingstijden. Het ophalen van het tuinafval verschuift in verband met Bevrijdingsdag van dinsdag 5 naar woensdag 6 mei.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »