Dodenherdenking 2016, Dorpsstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 4 mei zal de jaarlijkse dodenherdenking in Barendrecht plaatsvinden op het Doormanplein (20:00 uur) en in de Dorpskerk (vanaf 19:00 uur). Iedereen is hier welkom om te herdenken.

Vanaf 19:50 uur gaan bezoekers van de herdenking in de Dorpskerk naar het verzetsmonument op het Doormanplein. Hier zal om 20:00 uur, na het signaal taptoe, twee minuten stilte in acht wordt genomen. Na het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus worden er kransen en bloemen gelegd. Aan het eind is er gelegenheid voor iedereen om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.

Herdenking in Dorpskerk

Om 19.00 uur start de herdenking in de Dorpskerk, iedereen is daar van harte welkom. Tijdens de herdenking zijn er toespraken van burgemeester Van Belzen, kinderburgemeester Anaïs Swirc en de heren J. Veldhoen en J. van der Gugten. Tijdens de herdenking zijn er muzikale bijdragen van Hans van Gelder (orgel) en Richard Gutteling (dwarsfluit). Ninette Neuteboom zal een gedicht voordragen.

Uitvoering “Quatuor pour la fin du temps”

In de Hervormde Dorpskerk van Barendrecht (Dorpsstraat 146) wordt op zaterdag 4 mei om 21.00 uur, na afloop van de herdenking op het Doormanplein, door vier Masterstudenten van Codarts een uitvoering gegeven van het door Olivier Messiaen in 1940 in krijgsgevangenschap gecomponeerde “Kwartet voor het eind van de tijd”. De toegang is gratis, wel is er een uitgangscollecte. Deze uitvoering maakt deel uit van een project “Het Bijbelboek Openbaring in theologie en kunsten”, georganiseerd door de werkgroep Vorming en Toerusting van PKN Barendrecht. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met kjvangelder@outlook.com

Uitvoerenden : Hugo Mathis (piano), Simon Vilcocq (klarinet), Julia Margotto Barahal (cello) en Sarah Daramy-Williams.

Zie ook: 4 mei herdenking op het Doormanplein en in de Dorpskerk van BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »