8 sept: Landlevenfair bij Boerderijwinkel Dorpzicht in de Dorpsstraat

BARENDRECHT – Op zaterdag 8 september (9:30 – 15:30) organiseren Piet en Els Barendregt op het erf rond hun Boerderijwinkel aan de Dorpsstraat weer een Landlevenfair: “Het weer kan ons niet hinderen, want dan is het binnen“. De boerderij is een rijksmonument en daarom wordt deze dag georganiseerd tijdens Monumentendag.

Bij de boerderij zal een marktje staan en worden er activiteiten georganiseerd. Zo komt een imker vertellen over zijn werk, kun je touwtrekken en zijn er ‘te gekke fietsen’ om op te rijden. Op de markt kun je terecht voor boerderijproducten, speelgoed, woonaccessoires en lekkernijen. In de grote schuur zal Bas Romeijn doorlopend 5 filmpjes over het agrarisch verleden van Barendrecht vertonen.

Historische video’s

Naast de kraampjes en spelletjes wordt een bioscoopzaaltje ingericht in de grote schuur. Daarin zal Bas Romeijn terugkijkfilmpjes vertonen: “Voor de Landlevenfair heb ik vijf filmpjes geselecteerd die verschillende aspecten van het agrarisch verleden van Barendrecht laten zien.

Het gaat om de video’s: ‘Ringsteken met boerenwagens’ , de film ‘Toen Carnisselande agrarisch was’ en ‘Wim Groenenboom kijkt terug naar 1956’,  een film over de weegbrug en koelhuis aan de 1e Barendrechtseweg in 1987 en het filmpje ‘Leen Groenenboom bezoekt de veiling in 1956’. Bij elkaar een programma van ca. 35 minuten dat doorlopend, van 9.30 uur tot 15.30 uur, vertoond zal worden: u kan komen wanneer u wilt, want alle films komen vanzelf een keer voorbij.

Foto: Landlevenfair bij de boerderbij in 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »