Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – Op 1 september organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een 1000 soortendag in Barendrecht: “Op deze dag proberen we zoveel mogelijk soorten planten en/of dieren te vinden in Barendrecht.” Deelnemers kunnen hun bevindingen doorgeven aan de organisatie. Gelijktijdig met de 1000 soorten dag wordt door de Kleine Duiker de Oogstdag georganiseerd.

Bij de De Kleine Duiker vindt de coördinatie van de telling plaats. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats: workshops voor de jeugd, excursies (nachtvleermuizen, in de Carnisse Grienden, en in de vlindertuin op het dek van station Barendrecht) en GPS tochten voor de jeugd. Aanmelden kan vanaf 10:00 uur bij De Kleine Duiker of vooraf per e-mail via excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

Soorten rapporteren

Ziet u deze dag planten en of dieren, geef het aan ons door of kom langs bij de Kleine Duiker. U kunt een foto van het dier of de plant meenemen. Eventueel ook het dier en of de plant zelf, maar alleen als er heel veel van staan en als de dieren blijven leven. Ook kunt u langs komen voor informatie en ter ondersteuning: “We zullen er staan met een standje met informatie over de vereniging en aanmelden voor verschillende activiteiten, zoals een GPS tocht, waterdiertjesscheppen voor de jeugd. Ook zijn er een tweetal workshops, over vlinders en libellen en over bermplanten.”

De hele dag zullen groepjes deskundigen gebieden gaan inventariseren. Als u mee wilt kunt u dit aangeven via: excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl. Deze groepjes zullen echter vooral zoveel mogelijk soorten opschrijven en geen echte excursie verzorgen.

Programma

Vrijdagavond 31 augustus wordt er gestart met het verzamelen van soorten door een vleermuizenexcursie en nachtvlinderinventarisatie in de Jan Gerritsenpolder. Beide activiteiten starten 21.00 uur. Het inventariseren van de nachtvlinders gaat de hele avond door: “We zullen de route aangeven vanaf de parkeerplaats in de Carnisse grienden.” Aanmelden voor de vleermuizenexcursie: excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

Zaterdag 1 september

  • 10.00 uur Opening bij De Kleine Duiker door wethouder Tanja de Jonge
  • 11.00 uur Excursie door Carnisse griend, start vanaf de parkeerplaats van de Carnisse grienden
  • 12.00 – 12.30 uur: Lunchpauze voor deelnemers
  • 12.30 uur Workshop waterdiertjes voor de jeugd
  • 14.00 uur Excursie naar de vlindertuin op het dak van het NS Station Barendrecht. (Start bij de poortjes van het NS Station op het dak)
  • 15.00 uur GPS tocht voor de jeugd
  • 16.00 uur Sluiting van de dag met bekendmaking van het aantal soorten


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »