Winterfeest Barendrech 2012 (Middagprogramma)

BARENDRECHT – Veel winterse activiteiten zaterdag 14 december in het oude en nieuwe centrum van Barendrecht. Op de Middenbaan vindt het X-Mas Shopping plaats. In de Oude Dorpskern zorgt het WinterFeest ’s middags en ’s avonds voor een echte december-sfeer.

Met een groot aantal optredens en kramen én de eerste Santa Run van Barendrecht belooft het een gezellige dag te worden in de Oude Dorpskern. ’s Avonds zijn de Watertoren, de Dorpskerk, het Doormanplein en de bomen rond de Dorpskerk sfeervol verlicht.

Optredens

Op het Doormanplein zijn de hele middag optredens, gepresenteerd door Jos Vis. Er wordt onder meer opgetreden door de orkesten, Kinderzanggroep en Meezingkoor van Harmonievereniging Barendrecht, Kidz Bizz, Tuesdaysingers en het Jubal kerstensemble

Het jaarlijkse kerstconcert voor Meliom is nu ook onderdeel van het WinterFeest. Het vindt vanaf 11.30 uur plaats in de Dorpskerk. Hierbij zijn niet alleen bewoners van Meliom welkom maar alle mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiding en andere belangstellenden.

Muziekschool ToBe houdt ook dit jaar weer een Carols-project. De liederen worden ingestudeerd in De Baerne. Daarna komt het Carols-koor naar de Dorpskerk voor een concert dat van 15.00 tot 16.00 uur duurt.

Kramen

Op het WinterFeest kunnen nu 56 kramen worden opgezet, dat is meer dan in voorgaande jaren. De kramen hebben te maken met het thema Kerst of winter.

Santa Run

Rotary Barendrecht houdt tijdens het WinterFeest de Santa Run. Deelnemers lopen in een kerstmannen-pak een parcours door het centrum. De opbrengst is bestemd voor de oprichting van een hospice in Barendrecht. De start en de finish van de Santa Run zijn op het Doormanplein.

Voor 15 euro (kinderen tot 13 jaar 12,50 euro) kun je je inschrijven om deel te nemen aan dit evenement. Hiervoor krijg je een Kerstmannenpak, een baard, een startbewijs en na afloop een medaille. Het is ook mogelijk om in te schrijven met je bedrijf, school, klas, elftal of de hele sportvereniging. Het is niet alleen heel leuk om mee te doen; je steunt ook een goed doel. Inschrijven kan via www.barendrecht.rotarysantarun.nl.

Na een gezamenlijke ‘warming-up’ onder leiding van Raymon van Loon zal burgemeester Jan van Belzen rond 13.45 uur op het Doormanplein het startsein geven voor de loop.

Kinderen

Tijdens het WinterFeest is er veel te beleven voor kinderen. In de Dorpsstraat en op het kerkplein kunnen ze een ritje maken in de trein van de Maasoever Spoorweg.

In de Watertoren kunnen ze op de foto met de Kerstman. Ook kunnen zij bij de kerststal luisteren naar het kerstverhaal en zich opgeven om herder of engel te spelen. Op het kerkplein kunnen kinderen ook stokbrood bakken.

In de Ontmoeting kunnen kinderen popcakes versieren, kerstknutsels maken, een windlichtjes verven en een lampion maken voor de lichtjesoptocht in de avond. Voor deze kinderactiviteiten is een knipkaart te koop die 5 euro kost. De knipkaart is verkrijgbaar bij de organisatiekraam op het Doormanplein.

Middenbaan

Ook op de Middenbaan zijn zaterdag 14 december activiteiten. Van 11.00 tot 17.00 uur is er X-Mas Shopping bij de winkeliers en kunnen bezoekers genieten van Wijdbeens Report en muziek van het Jubal kerstensemble.

Avondprogramma

De lichtjesoptocht door het centrum wordt ’s avonds begeleid door de Euroband en de kerstman. De optocht start om 18.30 uur op het Doormanplein. Alle kinderen met hun ouders worden uitgenodigd om met een (liefst elektrisch verlichte) lampion of een jampotje met een lichtje mee te lopen. De deelnemers zijn op tijd terug op het plein voor de Volkskerstzang.

Op het Doormanplein vindt vanaf 19.00 uur de Volkskerstzang plaats, begeleid door diverse afdelingen van Harmonievereniging Barendrecht.

Het is inmiddels een traditie dat er na de Volkskerstzang nog een sfeervol slotconcert is in de Dorpskerk. Dat is ook dit jaar het geval. Het slotconcert wordt verzorgd door Men4Christ. Dit is een Southern Gospel mannenformatie bestaande uit 16 geselecteerde mannenstemmen uit het hele land, begeleid door een orkest bestaande uit combo, hout en koper blazers. Een optreden van Men4Christ is een lust voor het oor en het oog. Het publiek kan genieten van meerstemmige zang en prachtige muzikale arrangementen. Aanvang 20.00 uur, na afloop van de Volkskerstzang.

Gratis

De toegang voor het bijzondere slotconcert en voor alle andere optredens tijdens het WinterFeest is gratis. Dit is mogelijk door sponsoring en door de inzet van de deelnemende verenigingen (Harmonievereniging Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, Vrienden van de Dorpskerk en Historische Vereniging Barendrecht).

Meer informatie over het feest op www.winterfeestbarendrecht.nl .Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »