Ren mee als kerstman bij de Santarun Barendrecht 2013

BARENDRECHT – Op zaterdagmiddag 14 december organiseert Rotary Club Barendrecht zijn eerste Santa Run. Vanaf circa 13.30 uur zullen de straten in Barendrecht rood zien van de Kerstmannen-pakken. Deelnemers lopen verkleed als Kerstman het parcours en steunen met hun deelname het goede doel.

Santa Run

De Santa Run is een sponsorloop van circa drie kilometer in kerstsfeer, waaraan jong en oud kunnen meedoen. Sommigen zullen hardlopen, anderen af en toe hollen en een deel zal het parcours wandelend afleggen. Voor slechts € 15,00 (kinderen tot 13 jaar € 12,50) kun je je inschrijven om deel te nemen aan dit unieke evenement. Hiervoor krijg je een Kerstmannenpak, een baard, een startbewijs en na afloop natuurlijk een eervolle medaille. Het is ook mogelijk om in te schrijven met je bedrijf, school, klas, elftal of de hele sportvereniging. Het is niet alleen heel leuk om mee te doen; je steunt ook een goed doel.

Hospice

Mensen die nog maar kort te leven hebben, vinden in een hospice een geborgen plek om hun laatste dagen in alle rust door te brengen. Rotary Club Barendrecht wil met de Santa Run de komst van een hospice in Barendrecht e.o. ondersteunen. De opbrengst van de Santa Run komt dan ook ten goede aan het realiseren van zo’n hospice. De gedachten gaan uit naar een kleinschalig hospice in een rustige, groene omgeving waar inwoners van onze gemeente in een zo huiselijk mogelijke omgeving hun laatste levensfase kunnen invullen. Uiteraard voor zover dat niet in de eigen thuissituatie mogelijk is. De zorg van het hospice richt zich bovenal op de kwaliteit van leven in de laatste levensfase. De specifieke wensen van de gasten en hun naasten staan daarbij centraal. Een dergelijke voorziening is in onze regio niet beschikbaar. De dichtstbijzijnde hospices zijn te vinden in Zuid-Beijerland en in Rotterdam-Zuid. Eerder was de Santa Run bij andere Rotary Clubs in alle opzichten een geweldig succes.

Inschrijven Santa Run

Je kunt je individueel inschrijven, maar ook met de hele familie, de buurt, vrienden- en kennissenkring, schoolklas, elftal of sportclub wordt het zeker een oergezellige en onvergetelijke middag. Er zijn drie bekers te winnen voor de bedrijven, verenigingen of instellingen met het hoogste aantal deelnemers. Na een gezamenlijke ‘warming-up’ onder leiding van Raymon van Loon, van het bekende Barendrechtse fitnesscentrum, zal burgemeester Van Belzen officieel het startsein geven voor de loop vanaf het Doormanplein rond 13.45 uur. Na afloop ontvangt iedereen een prachtige Rotary Santa Run-medaille en natuurlijk de nodige, heerlijke versnapering. Ook wordt gezorgd voor een passende muzikale omlijsting op het winterfeest. Inschrijven kan gemakkelijk via www.barendrecht.rotarysantarun.nl. Op die website vind je alle informatie en een inschrijfformulier. Overigens kunnen sponsors zich ook nog aanmelden. Ook dat kan via de website of per e-mail barendrecht@rotarysantarun.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »