BARENDRECHT – In het derde kwartaal van 2014 verrijst op de voormalige locatie van de kringloopwinkel aan de Voordijk 275 een prachtig, modern en duurzaam gebouw. Peter Terlouw (mede-eigenaar Peter Terlouw Tweewielers): “Wij zijn momenteel gevestigd in het Oude Dorp, maar we barsten uit onze voegen. Samen met de gemeente vonden wij na een lange zoektocht een locatie waar wij een nieuwe, grotere winkel gaan bouwen. In ons pand krijgt ook de Kringloopwinkel Opnieuw & Co een mooie plek.”

Terlouw: “Ik denk dat Opnieuw & Co en wij elkaar goed aanvullen. De kringloopwinkel probeert vaak fietsen te redden die anders weggegooid worden. Als wij fietsen binnen krijgen die geschikt zijn voor de kringloopwinkel, kunnen zij ze overnemen. Zo vullen wij elkaar goed aan.

Moderne architectuur

“Het ontwerp van het nieuwe gebouw is modern, maar past toch goed bij de oude boerderijen aan de Voordijk.”, vertelt Terlouw. Marc Kranendonk (mede-eigenaar Peter Terlouw Tweewielers): “Onze grootste uitdaging is om de sfeer die wij nu in ons historische pand in het Oude Dorp hebben ook te creëren in een groot en nieuw gebouw.” Terlouw vult aan: “Wij blijven in ieder geval een heel laagdrempelige winkel, met dezelfde vertrouwde gezichten!”

Bewoners erbij betrekken

“Al in een vroeg stadium hebben wij de omwonenden bij de nieuwbouwplannen betrokken”, vertelt Kranendonk. “De gemeente organiseerde een kennismakingsavond waar bewoners vragen konden stellen. Zij waren blij duidelijkheid te krijgen over wat er met het terrein gaat gebeuren.”

Win-winsituatie

Wethouder Cees Versendaal (economische en sociale zaken) is positief over de nieuwbouw en samenwerking met Opnieuw & Co: “De nieuwbouw is niet alleen goed nieuws voor Peter Terlouw Tweewielers. Ook de Kringloopwinkel, gemeente en consument hebben er baat bij. De Kringloopwinkel krijgt nettere huisvesting en meer parkeergelegenheid. De locatie knapt ervan op en krijgt een mooie uitstraling. En door de centrale locatie wordt Peter Terlouw Tweewielers ook beter bereikbaar voor klanten uit Carnisselande.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »