1 juli: Officiële opening BMX baan FCC Barendrecht

BARENDRECHT – Op zondagochtend 1 juli tussen 10:30 – 10:45  zal, net voor de start van de BMX west competitie, de officiële opening plaatsvinden van de nieuwe fietscrossbaan. De opening zal worden verricht door de wethouder van sportzaken.

Tijdens de aansluitende BMX west wedstrijd zullen tussen de 400 en 650 rijders van de 13 aangesloten verenigingen deelnemen. Bezoekers en andere geïnteresseerden zijn welkom om deze wedstrijden te komen bekijken (€2,- entree).

Nieuwe baan

De nieuwe BMX baan voldoet aan de (inter)nationale KNWU normen en sluit aan bij de groeiende belangstelling voor de BMX sport en de ambities van FCC Barendrecht om richting toekomst een bekende naam te worden bij (inter) nationale wedstrijden. Na een succesvolle organisatie van het Zuid Holland Kampioenschap op de BMX baan 2 juni jl, is FCC Barendrecht klaar voor de BMX- Trofee West competitie op 1 juli. Honderden BMX-ers zullen hiervoor naar de nieuwe baan op Sportpark de Doorbraak komen.

Fietscrossclub Barendrecht, opgericht in 1983, is verhuisd en traint vanaf eind 2017 op de BMX baan op de nieuwe locatie. De nieuwe faciliteiten op Sportpark De Doorbraak, werden mogelijk gemaakt na een flinke financiële injectie van de gemeente.

Fietscrossclub Barendrecht

FCC Barendrecht heeft als doel de BMX sport te promoten en faciliteren. BMX is  een respectvolle, sociale en competitieve extreme sport. Een sport die verbroedert maar vooral ook een sport waarin men samen veel plezier beleeft en waar jonge beginnende rijders, tijdens de Nationale wedstrijden, naast Olympische deelnemers klaarstaan voor een wedstrijd. Dat maakt de sport bijzonder.

Uitnodiging

Via dit bericht wil de fietscrossclub graag oud bestuursleden en oprichters uitnodigen om tijdens de officiële opening en de BMXWest competitie wedstrijd aanwezig; “aangezien wij helaas niet iedereen persoonlijk kunnen bereiken. Vriendelijk vragen we u een bevestiging naar de voorzitter te sturen wanneer u aanwezig kunt zijn. voorzitter@fccbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »