Gezocht: een kinderburgemeester voor Barendrecht!

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht is op zoek naar een kinderburgemeester! Alle jongens en meisjes die volgend schooljaar in groep 8 van één van de Barendrechtse basisscholen zitten, mogen ‘solliciteren’.

Maar hoe word je kinderburgemeester? De belangrijkste twee voorwaarden voor het kinderburgemeesterschap zijn dat je in het schooljaar 2018/2019 in groep 8 van de basisschool moet zitten en dat je in Barendrecht woont. Verder vind je het leuk om in de belangstelling te staan, kun je goed en vlot spreken, kom je graag op voor de belangen van kinderen en ben je tijdens het schooljaar 2018/2019 beschikbaar voor allerlei activiteiten.

Aanmelden

Stuur voor 25 mei een e-mail en/of filmpje naar kinderburgemeester@barendrecht.nl. Vertel hierin waarom jij kinderburgemeester wilt worden. Wat zou jij aanpakken als kinderburgemeester? Wat is jouw belofte aan de kinderen van Barendrecht? Vul bij je aanmelding ook een inschrijf- en toestemmingsformulier in. Deze vind je op je school en op barendrecht.nl/kinderburgemeester.

Uit alle inzendingen worden vijf kandidaten geselecteerd die zich op 20 juni voor een jury mogen presenteren. De kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd in de gemeenteraadsvergadering van 18 september.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »