Gemeentehuis, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht gaat aankomend schooljaar een kinderburgemeester aanstellen. “De werving vindt plaats in april/mei onder leerlingen van de groepen 7“, aldus burgemeester van Belzen. In juni van dit jaar zal de eerste kinderburgemeester worden gekozen.

Deze kinderburgemeester zal vervolgens op 18 september officieel worden geïnstalleerd tijdens een gemeenteraadsvergadering. Het doel van het project is om kinderen en de gemeente dichter bij elkaar te brengen.

Solliciteren

Ieder kind dat in schooljaar 2018/2019 in groep 8 van een basisschool in Barendrecht zit, mag ‘solliciteren’ op deze bijzondere ‘baan’. Kinderen die een gooi naar het burgmeesterschap willen doen, moeten een e-mail of een filmpje sturen met daarin hun verkiezingsbelofte. Wat willen zij aanpakken voor de kinderen in Barendrecht? Uit alle inzendingen worden vijf kandidaten geselecteerd die zich op 20 juni voor een jury mogen presenteren. De kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd in de gemeenteraadsvergadering van 18 september.

Kinderburgemeester

Een kinderburgemeester kiest voor een bepaalde periode zelf een belangrijk thema, zoals bijvoorbeeld pesten of meer bewegen. Ook gaat hij of zij op werkbezoek met de burgemeester, is het een ceremoniële functie en zullen er regelmatig gesprekken en ‘praatjes’ worden gehouden.

Burgemeester van Belzen: “Door middel van de kinderburgemeester kan de gemeente Barendrecht kinderen een duidelijker stem geven, ze stimuleren om na te denken over wat zij belangrijk vinden, wat ze willen verbeteren en hoe ze dit zouden kunnen doen. Door kinderen meer te betrekken bij het ontwikkelen van beleid, sluit het beleid beter aan bij de doelgroepBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »