Familie zet Roparun traditie van overleden Nico Molenaar (73) door aan de Dorpsstraat: "Nog éénmaal erbij zijn"

BARENDRECHT – Nico Molenaar woonde ruim 48 jaar op de Dorpsstraat in Barendrecht. Hij had ieder jaar een uitzicht na Pinksteren, dan kwam namelijk de Roparun langs zijn huis. Ieder jaar zorgde hij voor een gezellige doorkomst voor de honderden Roparun deelnemers (foto): muziek, vlaggetjes, koffie voor de verkeersregelaars en genieten van de lopers die voorbij komen.

Dit jaar zal het helaas niet meer zijn zoals vorige jaren“, zo vertelt zijn schoonzoon aan BarendrechtNU. Op 27 maart 2018 kwam Nico Molenaar (foto, rechts onderin) op 73-jarige leeftijd te overlijden. “Hij had het er nog er over in het ziekenhuis, dat we moesten hopen op goed weer voor de lopers en dat we lekker buiten kunnen zitten“, aldus de schoonzoon, die de afgelopen jaren voor zijn vader heeft gezorgd.

Samen zijn

Zijn schoonzoon vertelt: “Nico had altijd gevoel van het .samen zijn op die dag. Hij stond altijd op de dijk iedere dag. Maar de Roparun was speciaal“. Nico deed altijd zijn best om een gezellige sfeer te creëren op de dijk, om de deelnemers aan te moedigen. De speakers werden buiten gezet voor de muziek en het drinken stond klaar om de lopers verkoeling te bieden: “Hij probeerde de sfeer te brengen zodat iedereen bleef staan om de lopers aan te moedigen“.

In gedachten

Vlak voor zijn dood heeft hij nog aangegeven dat er weer voldoende water moet zijn, en drinken voor de mensen op de dijk en de lopers”. Dit jaar zet zijn schoonzoon deze traditie voort en hij vraagt Barendrechters om zich hierbij aan te sluiten: “Hij heeft in ziekenhuis diverse malen aan gegeven dat hij thuis zou zijn voor de de Pinksteren. Helaas mocht het niet zo zijn.

Hij vervolgt: “Ik wil hier zeker aandacht aan geven en hoop de Barendrechtse bewoners ook. Daarom hoop ik dat we samen zijn dag kunnen vieren bij de bussluis aan de Dorpsstraat, vlak voor zijn huis, zodat we het gevoel hebben dat hij er wel bij is, dan in onze gedachten.” Zijn schoonzoon weet niet precies waarom zijn vader de Roparun zo bijzonder vond: “Daar praatte hij nooit over, maar dat hij het geweldig vond is een ding wat zeker was

Droom waarmaken

Zijn schoonzoon vraagt inwoners van Barendrecht dan ook om langs te komen: “Ik hoop dat jullie ons er mee kunnen helpen zodat wij zijn droom en zijn dag nog kunnen waarmaken, door zo veel mensen daar samen te krijgen. Wij zorgen voor de muziek. Wij hopen echt dat het zo speciaal wordt als vorige jaren, wij gaan er voor

Ik vind dat hij dit nog eenmaal verdiend om er bij te zijn. Wij hopen dat de mensen die er altijd stonden er weer staan en stil staan dan Wat Nico heeft gedaan voor de Roparun“, aldus zijn schoonzoon.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »