Dodenherdenking 2016, Dorpsstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – Op vrijdag 4 mei, 73 jaar na de bevrijding, vindt er een herdenking plaats van de slachtoffers die sinds de 2e Wereldoorlog zijn omgekomen tijdens oorlogen, gewapende conflicten en vredesoperaties. Ook wordt er stil gestaan bij hen die het leven lieten voor de bevrijding van ons land. Het jaarthema van de herdenking is “Geef vrijheid door”.

’s Morgens zal burgemeester J. van Belzen bloemen leggen bij het monument bij de voormalige Barendrechtse brug, bij het NS Station, het monument in Smitshoek en op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Bij de begraafplaats zullen ook familieleden aanwezig zijn van de omgekomen Australische piloot Jack Dawson Green, leden van het 603 Squadron en kinderen en ouders van de Rehobothschool.

Herdenkingsbijeenkomst

Om 19:00 uur organiseert de Stichting 4 mei herdenking Barendrecht een herdenkingsprogramma in de Dorpskerk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst zal er worden gesproken door burgemeester J. van Belzen en de heer Jos Vis, er zullen declamaties zijn en samenzang. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Zangvereniging Cantando. Het orgel zal door de heer Hans van Gelder worden bespeeld.

Doormanplein

Na het luiden van de klok, een traditie ontstaan in het jaar van de bevrijding, zal om 20:00 uur bij het verzetsmonument op het Doormanplein twee minuten stilte in acht worden genomen. Na het zingen van het Wilhelmus worden er verschillende bloemstukken en kransen gelegd o.a. door vertegenwoordigers vanuit Amerika, Australië, Engeland, Nederlandse strijdkrachten en verschillende comités. Ook inwoners van Barendrecht kunnen dan bloemen leggen bij het monument. Tijdens de ceremonie bij het monument worden door het Harmonieorkest van de Harmonievereniging Barendrecht koralen en passende muziek gespeeld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »