Vanaf 1 april: Beginnerscursus hardlopen bij CAV Energie

BARENDRECHT – Afvallen? Fitter worden? Conditie opbouwen? Atletiekvereniging c.a.v. te Barendrecht start op zaterdag 1 april een beginnerscursus voor iedereen die graag wil starten met hardlopen. Door de stapsgewijze opbouw van de cursus is deze cursus laagdrempelig. Er is geen minimum basisconditie vereist en de cursus is dus geschikt voor elke beginnende sportster of sporter. Wel dient u voldoende gezond te zijn om veilig aan de cursus deel te kunnen nemen.

De loopcursus START4ENERGIE begint op zaterdag 1 april 2017 en wordt beëindigd met een prestatieloop van 5 km op zaterdag 17 juni 2017. Om de atleet zo goed mogelijk te begeleiden is er een maximum aan het aantal deelnemers.

Inhoud van de cursus

Deze beginnerscursus wordt gegeven in groepsverband onder begeleiding van gediplomeerde en gecertificeerde looptrainers en omvat 12 lessen van ongeveer anderhalf uur, die worden gegeven op de zaterdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur op de atletiekbaan van c.a.v. Energie en/of in het Sportpark De Bongerd, Kooiwalbos en NS Parkeerdek. Het doel van de training is kennismaken met hardlopen in recreatieve vorm. Tijdens de cursus komen onder andere aan bod: looptechniek, coördinatie, blessurepreventie, lenigheid, voeding en kleding.

De cursus wordt afgesloten met een prestatieloop over 5 km. Een certificaat van deelname, medaille, presentaties en een trainingsschema behoren tot de cursus. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij coach-trainer@caiway.net en www.cavenergie.nl/wegatletiek/start4energie/Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »