Archieffoto hardlopers CAV Energie

BARENDRECHT – Als voorbereiding op de 37e Rotterdam Marathon van 9 april 2017 organiseert atletiekvereniging c.a.v. Energie te Barendrecht voor de achttiende keer een zestal trainingslopen. Op een zestal zondagen zal er om 10.00 uur vanaf de accommodatie op Sportpark “De Bongerd” gestart kunnen worden in zogenaamde tempogroepen. De data van de trainingslopen zijn op de zondagen 8-22 januari, 5-19 februari en 5-19 maart. De afstanden zijn 23, 25, 28, 30, 32 en 35 kilometer.

Doelstelling trainingslopen

Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo op de marathon; je moet niet “opgebrand” zijn voordat de “echte race” moet beginnen; er wordt gelopen in tempogroepen met als principe te “leren lopen” in een vast tempo.

Organisatie en inlichtingen

De start van iedere trainingsloop vindt op de voornoemde zondagen om 10.00 uur plaats op de accommodatie van Energie op het Sportpark “De Bongerd”, Dierensteinweg 10 te Barendrecht. De kosten voor deelname bij inschrijving voor alle zes trainingslopen bedraagt EUR 20,00; bij deelname aan een “losse” loop betaalt men EUR 5,00. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur.

Er bestaat ook de mogelijkheid gedurende de marathonperiode een speciaal trainingsaanbod te nemen; dit bestaat uit een lidmaatschap van 1 januari tot 9 april. Meer informatie via de website cavenergie.nl of onder mailadres info [@] cavenergie.nl of onder telefoonnummer 0180-617023; u kunt dan vragen naar een looptrainer. De eerste trainingsloop is op zondag 8 januari 2017.

Foto: Archieffoto hardlopers CAV EnergieBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »