Zonnige eerste editie Zuidpolderdag Barendrecht

BARENDRECHT – Op vrijdag 19 augustus viert Barendrecht weer feest in de Zuidpolder tijdens de derde editie van de Zuidpolderdag, een initiatief van de Buurtsportcoach en diverse partijen welke buitenspelen en sporten stimuleren.

Ook dit jaar zijn er weer een aantal gave activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen kennis maken met de natuur, activiteiten als een kanotocht, proefjes met water en het ontdekken van natuurlijk leven en kan er weer een poging gedaan worden tot kampioen sla-poten. Naast spelletjes in de natuur is het ook mogelijk om een huifkartocht te maken, te speuren en gezocht worden naar goudklompjes. Ook dit jaar bouwt scouting Heerjansdam weer een mooie survivalbaan voor jong en oud!

Activiteiten voor iedereen

De activiteiten vinden plaats van 14.00 tot 17.00 uur en zijn toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar. Uiteraard zijn de ouders, opa en oma’s ook van harte welkom om de kinderen een handje te helpen! Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats op het terrein van de kleine duiker, Land Leeuwenburg en het Barendbos!

Op het programma staat: Boogschieten, huifkartocht, kanotocht, survival parcours, Crea Bea, Schat zoeken, natuuronderzoek, scouting activiteiten en het Buurtsportcoach sportdorp.

De Zuidpolder

De Zuidpolder is een uitgestrekt gebied tussen de bebouwde zuidrand van Barendrecht en de recreatiegebieden langs de Oude Maas. In de groene polder liggen onder andere levend landbouwmuseum De Kleine Duiker en natuurspeelplaats Barendbos. Tijdens de Zuidpolderdag kunnen kinderen natuurlijk ook naar hartenlust spelen op de natuurspeelplaats en kunt u een kijkje nemen bij de dieren bij De Kleine Duiker.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »