C.A.V. Energie opent nieuwe accommodatie naast atletiekbaan

BARENDRECHT – Op zaterdag 23 januari zal het nieuwe pand van CAV Energie officieel in gebruik worden genomen. Met eigen geld van de atletiekvereniging, deels subsidie vanuit de gemeente Barendrecht en een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank, is het gloednieuwe pand er gekomen. De accommodatie met krachthonk en instructieruimte zal zaterdag om 9:30 officieel worden geopend.

De openingshandeling zal worden verricht door de wethouder sport, Lennart van der Linden, samen met Energie-atlete Nienke Timmer, die de limiet voor de 100m en 200m haalde voor de Paralympics in Rio de Janeiro. Iedereen uit Barendrecht wordt uitgenodigd om op deze dag een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand. De opening vindt plaats op Sportpark De Bongerd tijdens de diverse finales van de Rijnmond Crosscompetitie.

Faciliteiten

Met de uitbreiding zijn er betere faciliteiten gekomen voor de atleten én de mogelijkheid om ook gehandicapte sporters te kunnen ontvangen. Het pand beschikt over een invalidentoilet. Voorzitter Leen Nobels is blij met de uitbreiding. “De laatste jaren hebben we een gestage ledengroei gehad en er worden steeds meer activiteiten ontplooid op ons terrein. We willen namelijk graag een open vereniging binnen de gemeente zijn, zodat ook andere doelgroepen gebruik van onze accommodatie kunnen maken. Dat kan nu makkelijker met onze nieuwe ruimte. We verwachten de komende jaren nog een verdere groei in ledenaantal door de start-to-run-groepen, marathontrainingslopen en nieuw gestarte initiatieven om lopers aan te trekken. Vergeet ook niet dat een EK Atletiek in ons land deze zomer nog extra jeugdleden kan opleveren.

Sportieve prestaties

Ook met de sportieve prestaties van Energie-atleten is de voorzitter blij: “We hebben veel Nationaal Kampioenen binnen de vereniging en we hebben ook dit jaar veel kandidaten kunnen opgeven voor een eventuele nominatie op het komende Sportgala in Barendrecht.

Foto: CAV Energie, bouw van de accommodatie (oktober 2015)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »