Terug in de tijd met de Historische Vereniging Barendrecht (Foto: Archief HVB, De Puinweg, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Update] Kunt u het zich nog herinneren? In de jaren 1960 van de vorige eeuw was het station van Barendrecht gelegen op het eind van de Wilhelminastraat langs de Stationsweg. Het was in die jaren 60 dé treinverbinding richting Rotterdam en richting Dordrecht. Een foto van dit station, bijna op ware grootte, is de komende twee weken te zien bij de Historische Vereniging Barendrecht.

Foto- en filmvoorstellingen

Er is nog veel meer te zien op de tentoonstelling: vele originele opnames zijn in volgorde aangebracht op een aantal wandborden en geven een indruk van de situatie in deze periode. Er zijn een groot aantal originele foto’s uit het archief van de Historische Vereniging Barendrecht tentoongesteld. Opnames die vrijwillig en te goeder trouw beschikbaar gesteld zijn door inwoners van onze gemeente. Dit geld overigens ook voor de oude filmopnames die we hebben mogen ontvangen. Van deze filmopnames hebben we er een groot aantal kunnen digitaliseren en op DVD kunnen overzetten. Met dank aan dit gestelde vertrouwen zijn we dan ook trots een dergelijke tentoonstelling te hebben kunnen samenstellen.

Gedurende de tentoonstelling kunnen we een tweetal originele DVD’s met opnames uit de zestiger jaren tonen, bewerkt door een vrijwilliger van onze vereniging. Uiteraard zijn deze originele DVD’s ook voor verkoop beschikbaar.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is geopend op zaterdag 7 en 14 november van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid en een bezoek aan het museum is zeker de moeite waard. U bent van harte welkom bij: De Historische Vereniging Barendrecht, Dorpsstraat 150a.

Update: Extra openstelling 21 november

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is de foto en filmtentoonstelling over de vijftig- en zestiger jaren van de vorige eeuw een groot succes geworden en op veler verzoek is deze tot komende zaterdag 21 november nog te bezichtigen. De afgelopen twee zaterdagen was het een gezellige drukte en zijn er op een aantal tentoongestelde foto’s voor ons nog onbekende personen door de bezoekers herkend. Tevens was er veel belangstelling voor de getoonde Dvd’s waarbij herinneringen door het publiek gedeeld werden.

Foto: Archief HVB, De Puinweg, BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »