Arrestaties direct na woninginbraak aan de Leeuwenburg in Barendrecht (Carnisselande)

Om 10:40 vanochtend (Woensdag 27 maart 2013) heeft de politie melding gemaakt van een woninginbraak aan de Leeuwenburg (Carnisselande, Barendrecht). Het zou gaan om twee personen waarvan er één al direct is aangehouden. De tweede verdachte zou zijn gevlucht in de richting van de Olijfhout. Dit betrof een man, getinte huidskleur en donker gekleed.

De politie heeft direct na de inbraak de omgeving volledig afgezocht met meerdere politieauto’s en motoren. Om 11:00 maakte de politie via Twitter bekend dat de tweede verdachte was aangehouden. Dankzij deze razendsnelle inzet door de politie zijn beide verdachten binnen 20 minuten na de inbraak gearresteerd.

De arrestatie vond niet plaats in de buurt (of richting) van de Olijfhout, maar ter hoogte van de Wolvenburg waar deze de Avenue Carré kruist. Een politieagent heeft hier een jongen staande gehouden die voldeed aan het signalement. Even later is hij door een politieauto meegenomen naar het politiebureau.

Update donderdag 28 maart 2013 14:50

De inbraak is opgemerkt door een agent in vrije tijd. De jongens vielen op vanwege hun verdachte gedrag. Op het moment dat ze de inbraak pleegde heeft de agent direct zijn collega’s ingeschakeld. Het tweetal heeft hierop de benen genomen, maar werd na een korte achtervolging alsnog aangehouden. De verdachten, van 15 en 22 jaar oud, zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Hun buit is in beslag genomen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »