Aanhouding voor poging zware mishandeling agent; Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal Evertsenstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto] De politie van Barendrecht heeft vannacht (Dinsdag 28 april 2015) rond één uur de achtervolging ingezet op een Suzuki Swift. Ze waren ervan op de hoogte dat de bestuurder geen geldig rijbewijs in zijn bezit had.

Op agent ingereden

Aan het stopteken op de Binnenlandse Baan gaf de verdachte gehoor, maar toen een agent uitstapte om hem aan te spreken reed hij achteruit richting de agent. Deze agent kon net op tijd wegspringen, maar de verdachte ramde wel de politieauto. De agent raakte niet gewond. Vervolgens ging de man er op hoge snelheid vandoor in zijn Suzuki, onder andere door de naastgelegen wijk over de Boomgaard.

Evertsenstraat

Na een achtervolging van ongeveer 5 minuten maakte de verdachte hier zelf een einde aan: hij reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de hoek van de 1e Barendrechtseweg met de Evertsenstraat. De man ging er vervolgens te voet vandoor, maar kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden.

Verdachte onwel

Toen de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau werd hij onwel, een ambulance is ter plaatse gekomen op de IJsselmondse Randweg/Dierensteinweg om hem eerst over te brengen naar het ziekenhuis.

Foto

« | »