Politie doet instap in woning aan de Zeeg voor onderzoek naar vuurwapens

BARENDRECHT – [Foto + Update] Rond half drie vanmiddag (Zaterdag 28 maart 2015) heeft de politie een instap gedaan in een woning aan de Zeeg. Een speciale politie-eenheid (Team Paraatheid) heeft hierbij ondersteuning verleend.

Vuurwapenonderzoek

De politie is de woning binnengegaan voor een onderzoek naar vuurwapens. Hierbij zijn twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Het is niet duidelijk of het om echte of nep wapens gaat.

Twee aanhoudingen

De twee mannen die in het huis aanwezig waren, een 21-jarige man en een 48-jarige man, zijn aangehouden bij de actie. Het lijkt erop dat de hoofdbewoners niet aanwezig waren ten tijde van de instap, zij kwamen pas aan toen er al zes man politie in de woning stond voor het onderzoek en de twee anderen waren aangehouden.

Op een foto van een omwonende is te zien dat er in totaal vier heren tegen de zijkant van de woning zijn gefouilleerd door de politie.

Update: Balletjespistool

De aangetroffen wapens bleken na onderzoek geen vuurwapens te zijn. Het gaat om een alarm- en balletjespistool. Politie Barendrecht: “Beide wapens zijn voor afdreiging geschikt en strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie. Beide wapens zijn in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie is de woning binnengegaan nadat ze een tip hadden ontvangen.

« | »