Politieauto

BARENDRECHT – Bij de politie hebben zich gisteravond (Donderdag 26 maart 2015) zeven mannen gemeld die mogelijk betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome op 18 en 19 februari. Donderdagavond werden beelden van twaalf verdachten van betrokkenheid bij de rellen gepubliceerd. Een van de mannen die zichzelf heeft gemeld bij de politie is een 21 jarige inwoner van Barendrecht.

Het onderzoeksteam ontving enkele tientallen tips waarbij ook namen werden genoemd. De verdachten zijn een 23-jarige Ridderkerker, een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, een 30-jarige man uit Hoek van Holland, een 21-jarige Barendrechter, een 23-jarige Schiedammer, 26-jarige Leidenaar en een 22-jarige man uit Nieuw Lekkerland.

Beelden

Een team rechercheurs heeft de afgelopen weken videobeelden bestudeerd en aan de hand daarvan beelden van de getoonde verdachten geselecteerd. Zij worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging. De beelden zijn de afgelopen dagen eerst bij de politie op het interne netwerk gepubliceerd. Dat leidde al tot de vermoedelijke identificatie van 3 verdachten. Voor de identificatie van de nog onbekende 12 mannen werd donderdag de hulp van het publiek ingeroepen. De resterende vijf verdachten staan nog op deze website.

Intern

Inmiddels zijn er foto’s van nog eens een groep verdachten op het politie-intranet geplaatst. Opnieuw wordt er eerst intern gerechercheerd. Wanneer er geen identificatie volgt uit dit traject, kan voor deze beelden ook de hulp van het publiek ingeroepen worden. Voor betrokkenen bij de ongeregeldheden in Rome geldt nog steeds dat zij zich kunnen melden bij de politie.

Het onderzoek naar de verdachten van het geweld in Rome, waar Feyenoord tegen AS Roma speelde, wordt voortgezet.

« | »