Politieauto

BARENDRECHT – De politie heeft vanochtend (Donderdag 16 oktober 2014) twee mannen aangehouden die verdacht worden van het stelen van spullen op een bouwterrein. De diefstal vond vanochtend (Donderdag 16 oktober 2014) rond half vijf plaats aan de Van der Hoekleede in Barendrecht.

Achtervolging

Een getuige belde rond half vijf ‘s morgens de politie omdat hij een man bij een bouwterrein aan de Van der Hoekleede in Barendrecht spullen zag stelen, die in een auto zag laden om er vervolgens mee weg te rijden. Agenten zagen de auto rijden en gaven de inzittenden een stopteken. Daarop ging de bestuurder er vandoor.

Op het bedrijventerrein Vaanpark heeft de politie kans gezien om de auto te rammen, hierdoor reed de verdachte met zijn auto de sloot in ter hoogte van de Aalborg.

Twee aanhoudingen

De twee inzittenden vluchtten door de sloot naar het achterliggende bedrijventerrein. Snel werd er een politiehond bijgehaald die het spoor van de verdachten oppakte. Kort daarop werden de verdachten, een 26-jarige man en een 28-jarige Rotterdammer, aangehouden.

Bij het uit het water takelen van de auto werd een vuurwapen aangetroffen.

« | »